Skicka efter cannabis via internetDenna sektion är i form av en FAQ och rör den delikata frågan hur man går tillväga för att skicka efter cannabis via internet/posten. Denna guide med ofta återkommande frågor med svar rör sajten Budmail.biz, men är även användbar för liknande sajter. (70)

På dessa sajter kan man beställa medicinsk marijuana av mycket hög kvalitét och slipper köpa på gatan (vilket ibland byter dålig kvalitét och kan vara riskfyllt) eller odla (svårt om du är sjuk).

Webbsidorna opererar utomlands, mestadels i Kanada och Nederländerna, och varorna skickas via posten direkt hem till din postaddress, d.v.s. om paketet inte upptäcks av den svenska tullen, vilket alltid är en risk i dessa sammanhang.

Detta behöver dock inte vara en katastrof. Varken polisen eller tullen är knappast intresserade i några gram cannabis, utan vill hellre lägga sina resurser på att stoppa större mängder. Om de upptäcker din beställning brukar de enbart skicka ett brev som meddelar dig vad som hänt. Ingen ytterligare åtgärd brukar tas.

Obs! Detta material postades ursprungligen av en användare på Flashbacks Forum extern länk.

Hur hittar jag till sajten?
Sajten heter Budmail.biz och går att hitta på Google.com genom att söka efter ‘budmail’ och klicka på första bästa träffen. Om du ändå inte hittar sidan så gå raka vägen till www.budmail.biz extern länk.

Hur funkar allting då?
För att komma in på sidan och göra en beställning så finns det instruktioner direkt på första sidan hur du skall göra. Här följer ändå en liten guide.

 1. Gå in på www.hushmail.com extern länk och registrera ett konto. När du har registrerat kontot och loggar in första gången, så kan det dyka upp en ruta att dom vill att du ska betala för dig. Tittar du lite så ser du länken ‘Click here if you would like continue with a free account’, vilket är gratisalternativet. Kom ihåg att logga in på kontot minst en gång var tredje vecka, annars inaktiveras det och du måste betala för att använda det igen.
 2. När du gjort ovanstående så kan du gå tillbaka till Budmail.biz och fyller i dina kontouppgifter under ‘account details’. Resten borde vara lätt.
 3. Logga sedan in på ditt hushmailkonto och aktivera det. Nu kan du använda dina uppgifter du använde tidigare för att komma in på Budmail.biz sortiment.

Jag ska lägga en order. Får jag välja betalningsalternativ?
Jag beskriver hur du betalar med e-gold lite längre ner, vilket är det enklaste alternativet.

Vad är tupperware eller flat envelope för något?
Detta gäller leveransmetod och packetering, om du föredrar dina ‘buds’ hela eller ’ihoptryckta’. Allt är relativt. Gillar du dina buds hela, då ska du beställa i tupperware. Dock så får du ta på dig risken att paket faktiskt behandlas annorlunda än brev vilket ökar risken.

Annars är faktist det smidigaste sättet att välja flat envelope, då detta alternativ anses bäst för att hålla beställningen hemlig, plus att du kommer få ditt brev direkt i brevlådan (med undantag för vissa lantbyställen). Förresten är det ingen skillnad på kvalitén på produkterna du får beroende på vilket fraktalternativ du väljer.

Hur ser brevet ut?
Det är väldigt anonymt. Det kommer i ett diskret brev, dock så ser man att det är postat från Kanada. Men leverantörern från Budmail.biz brukar klistra dit olika saker och skriva saker på brevet, som t.ex. att det innehåller en t-shirt, kattmat (med passande klistermärken) o.s.v. för att lura tulltjänstemännen.

Luktar inte paketet?
Ja, det luktar så inåt helvete när du öppnar dom två vakuumförpackningar som omsluter ditt brev. Annars är det lugnt.

Okej, ordern är gjord. Men var är brevet och hur jag ska betala?
Var lugn, det dyker upp. Dem har mycket att göra ibland (i.a.f. just nu vid skrivandets stund), dom går igenom alla beställningar manuellt så det kan ta lite tid

Okej, nu har jag gjort en order och fått bekräftelsebrev. Hur betalar jag?

 1. Skaffa ett konto på e-gold.
 2. Gå in på www.skandway.com extern länk och klicka sedan på "köpa e-gold".
 3. Fyll i namn och e-mail och hur mycket "guld" du vill köpa (förslagsvis lika mycket eller lite mer än vad du ska betala till Budmail.biz) samt ditt kontonummer till e-gold (e-gold numret hittar du under "account" när du är inloggad). Detta gör du via spalten till höger kallad "bästa pris för dagen".
 4. Du får sedan ett mail från skandwaybutiken där det står vilket konto du ska föra över pengar till. För över så mycket pengar som du skrivit in att du vill köpa. De för sedan över det du betalat in till ditt e-goldkontot inom någon dag. Du får ett mail när det är gjort.
 5. Sen är det bara logga in på ditt konto hos Budmail.biz och gå in på "My account". Du lokaliserar din beställning och klickar på länken till e-gold.
 6. Du får då upp en sida där du skriver in ditt kontonummer och ditt lösenord till e-gold. Välj hur mycket du vill betala in (så mycket som beställningen är på) och sen förs pengarna över från e-gold till Budmail.biz.

Vill du inte använda dig utav Skandway så finns det andra alternativ tillgängliga, som t.ex. www.icegold.net extern länk som är riktigt billiga på att växla valuta.

Det finns också betalningsalternativ som innebär att du skickar pengarna via posten. Dock har jag aldrig provat det själv, och tänker inte göra det, då det känns onödigt när man klarar av samma sak elektroniskt och hundra gånger fortare. Du går även miste om minst 0.5 gram ‘gratis’ hasch som du får som bonus vid betalning genom e-gold.

Okej, nu är allt betalt. Vad händer härnäst?
Dem närmsta dagarna kommer Budmail.biz konfirmera din betalning, det brukar ta upp till fyra dagar. Enstaka gånger kan det ta längre tid. Var lugn, det kommer, så maila dem inte och fråga var det tog vägen. När du väl har fått ditt mail (eller alternativt loggar in på ditt konto hos Budmail.biz och kollar bekräftelsen under ‘my account’) så skickar dom din beställning inom fyra dagar. Dom kommer skicka din beställning inom fyra arbetsdagar (d.v.s. räkna inte helger eller röda dagar).

Beroende på efterfrågan så kan det dröja lite längre. Men maila inte Budmail.biz och fråga varför din beställning inte är skickad förrens det gått sex dagar. Detta p.g.a. att din beställning kan ha blivit skickad, dock så brukar dom registrera leveransen efter att den är gjord. Detta betyder att om den beställning är skickad på måndag, så får du ett mail om det på tisdag eller onsdagen därefter.

Hur lång tid kommer det ta?
Allt är olika och beror på postgången, det är inte Budmails fel. Det kan ta allt ifrån tre veckor till en månad. Kanske mer ibland. Budmail.biz lovar leverans inom 7-20 dagar. Har det inte anlänt efter 20 dagar från att dom noterat att sändelsen skickats så kan det vara läge att kanske maila dom, alternativt oroa sig för att farbror blå uppsnappat ditt brev.

Vad händer ifall farbror blå (polisen) tar mitt brev?
Allt utifrån att du inte hör nånting alls, blir notifierad om beslaget eller blir utsatt för en husrannsakan.

Oftast får man ett brev hem där man får ringa alternativt inställa sig hos polisen och blåneka all kännedom om brevet. Dock kan det bli lite problem ifall du tidigare dömts för narkotikabrott. Annars kan dom vara riktigt jävliga och knacka på dörren hemma hos dig och letar efter minsta lilla ‘rökverktyg’ eller ‘bruna bitar’.

Vad kan jag göra för att bli mer anonym? Hur undviker jag farbror blå?
Risken är faktist rätt liten att du ska åka fast, men det finns några alternativ för att dra ner på risken:

 1. Gå ihop med en kompis och beställ tillsammans och beställ hem till denna personen eller en tredje person.
 2. Fixa en postlåda (går att köpa på t.ex. Bauhaus för 150 riksdaler). Du åker sen ut till landsbygden och letar upp ett ställe där postlådor står i en ‘klunga’. Sätt upp din brevlåda och skriv sedan ett påhittat namn eller föreningsaddress, t.ex. ‘föreningen glädjespridarna’. Posten kommer inte fråga någonting om detta, utan dom delar ut efter postnummer, gatuadress och sedan namn.
 3. Ett ännu säkrare alternativ är att ringa till postkontoret och be om att få prata med brevbäraren som delar ut brev i det området. Hitta på nån historia. Ett perfekt tillfälle är nu på sommaren med alla sommarjobbare. Du har nu en egen brevlåda som du kan använda helt anonymt till Budmail.biz

Jag har spenderat ungefär 3000 kr på produkter från Budmail och mitt brev är borta. Vad gör jag?
Inte mycket om du inte fått något brev från tullen. Då kan du inte göra nånting. Har du däremot fått ett brev kan du scanna in/fota det och skicka det i ett mail till Budmail.biz. Leverantören kommer vara villig att skicka ett nytt paket till dig efter lite mailväxling.

Hur ser det ut inuti paketet?
Här är en bild extern länk på en lyckad ankomst.

Alternativa sajter?
Alternativ till Budmail.biz är:

 1. www.bestbud.biz extern länk
 2. www.budbuddy.biz extern länk
 3. www.zippybud.com extern länk
 4. www.dutchsecret.com extern länk
 5. www.dutchfreedom.com extern länk