Nyheter för januari månad 2016

Svensk cancersjuk man självmedicinerade - Dömd till villkorligt

Sundsvall

En Sundsvallsbo som odlade och använde cannabis för att klara sin cancer har dömts till en villkorlig dom.

I början av 2011 fick den 60-åriga Sundsvallsbon diagnosen obotlig cancer. Han behandlades med bland annat cellgifter och en stamcellsoperation. Det var under den här tiden han beslöt sig för att prova cannabis efter att ha läst om saken på Internet.

Han började därför odla cannabisplantor under våren 2013, skriver Sundsvalls Tidning.

Det gav också resultat. Hans medicinska värden förbättrades och smärtan lindrades och att det hjälpte honom att äta och sova nästan normalt.

I domen skriver tingsrätten att det på ett mänskligt plan går att ha förståelse för Sundsvallsbons handlande men att det enligt lagstiftningen är ett brott.

Den tidigare helt ostraffade mannen döms därför till villkorlig dom och dagsböter istället för sex månaders fängelse.

Av: Admin. Källa: ST. Publicerad: 2016-01-25  22:55. Uppdaterad: 2016-01-25  22:55 Nyckelord: sverige, juridik, sundsvall, självmedicinering, cancer

Skriv ut

Upp ↑


Cannabis reducerade antal migränattacker enligt ny studie

migrän

Cannabis är associerat med en minskad migränfrekevns. Allt enligt en ny studie från Colorado, USA.

Forskare analyserade inhalerad cannabis effekt på en grupp av 121 vuxna migränpatienter och fann att 85 procent av deltagarna som använt drogen precis före en migränattack rapporterade en reducering. 12 procent rapporterade att cannabis helt stoppade attacken.

"Antal huvudvärkar per månad minskade från 10.4 till 4.6 med hjälp av marijuana," skriver man. "Mer forskning behövs dock för att hitta en bra leveransmetod samt dos och sorter patienter föredrar."

Enstaka fallbeskrivningar från migränpatienter som använt cannabis har tidigare dokumenterats, men utan att man kunnat utvärdera drogens effekt på ett bra sätt. Förrän nu.

Studien extern länk publiceras i journalen Pharmacotherapy.

Av: Admin. Källa: IACM. Publicerad: 2016-01-25  22:56. Uppdaterad: 2016-01-25  22:56 Nyckelord: usa, forskning, migrän, huvudvärk, studie

Skriv ut

Upp ↑