Nyheter för november månad 2007

Engelsk cannabissamarit dömd till ett års fängelse

En av personerna bakom hemleveranstjänsten Bud Buddies, som försåg patienter i behov med cannabis, har fängslats i 12 månader.

Polis rädade Roderick Cottons hus i augusti i år och fann 250 cannabisplantor. Cotton erkände till odlingen som han uppgav var för eget bruk, men att han också odlade cannabis av hög kvalitet åt sjuka patienter genom en oregistrerad läkardistribution kallad Bud Buddies.

Bud Buddies extern länk sattes upp 2006 av Jeffrey Ditchfield för att distibuera naturlig cannabis till personer som inte kunde skaffa det själva, bl.a. för att läkare vägrade skriva ut Sativex eller syntetiska alternativ, men också för att uppmärksamma frågan om en mindre skadlig form av smärtlindring.

Bud Buddies

Den altruistiska idén bakom Bud Buddies var att be dem personer som kultiverade cannabis för egen konsumtion att skänka det som blev över till organisationen att distribuera till cancer- och MS-patienter.

Domaren i målet, Marten Coates, sa att han "hade sympati för Cottons synpunkt" men att han inte hade något annat val än att döma honom till fängelse eftersom han vägrade lova att inte odla någon mer medicinsk cannabis för att hjälpa sjuka människor.

Cotton har överklagat domen.

Av: Admin. Källa: Canna Zine. Publicerad: 2007-11-29  17:56. Uppdaterad: 2007-11-29  17:56. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Årets vinnare i Cannabis Cup

Årets Cannabis Cup extern länk, den 20:e i ordningen, är avgjord.

Mellan den 18-22 november i Amsterdam teströktes och festades det upp bara de bästa örterna för en prisutdelning den sista dagen där de mest omtycka sorterna belönades.

Priserna är högt åtråvärda för att det kan höja prestigen och inkomsterna för deltagande coffeeshops och fröproducenter att kunna erbjuda prisbelönta strains till odlare och konsumenter.

Tusentals av turister och Amsterdammare besökte årets festival där även filmlegenden Tommy Chong belönades. Du kan se ett videoklipp inspelat på The Melkweg med Tommy Chong här extern länk.

Men utan vidare omständigheter här är alla vinnarna i deras respektive klategorier:

Cannabis Cup:
1) G-13 Haze - Barney's
2) Chocolope - Grey Area
3) Super Silver Haze - Greenhouse United

Indica Cup:
1) Top Dog - Amnesia Seeds
2) Crimea Blue - Barney's Farm
3) Reserva Privada #18 - Reserva Privada

Sativa Cup:
1) Kia Kush- Apothecary
2) Tasman Haze - Kiwi Seeds
3) The Purps - BC Bud Depot

Neder Hash:
1) Violator Ice-o-lator - Barney's
2) Bubble Mania - Greenhouse United
3) Grey Crystals - Grey Area

Import Hash:
1) Triple X - Barney's
2) King Hassan Supreme - Greenhouse United
3) Rifman's Habibi - De Dampkring

Product Cup:
1) Barney's Gift Bag - Barney's
2) Vapezilla Vaporizer - Wicked Roots
3) Vapostar Vaporizer - Vapostar

Best Booth:
1) Barney Farm
2) DNA Seeds
3) Greenhouse Seeds

Av: Admin. Källa: Cannabiscup.com. Publicerad: 2007-11-29  18:02. Uppdaterad: 2007-11-29  18:02. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Schweizisk studie om marijuana överraskar

En studie av mer än 5000 ungdomar i Schweiz har funnit att dem som aktivt röker marijuana gör lika bra ifrån sig eller t.o.m. bättre inom vissa områden än dem som väljer abstinens.

UNIL

Enligt forskarna vid University of Lausanne bekräftar inte resultaten hypotesen att dem som avhåller sig från marijuana och tobak gör bättre ifrån sig eller fungerar bättre i samhället och skolan, s.k. psykosociala problem.

Faktum är att dem som enbart använde marijuana var "mer socialt motiverade ... märkbart mer sannolika att utöva sporter och hade en bättre relation till sina kamrater" än helnykterister.

"För övrigt, även om dem var mer troliga att skippa klasser, hade de samma betygsnivå och trots ett sämre förhållande med sina föräldrar, var de inte mer sannolika att vara deprimerade än drogfria elever," skriver man.

För studenter som använde både tobak och cannabis sågs däremot en försämring och den gruppen var också tyngre konsumenter av de båda substanserna.

Exklusiva cannabiskonsumenter var inte heller några frekventa användare. 56% hade använt drogen bara en eller två gånger den senaste månaden.

Man fann även att dem som enbart använde cannabis sällan hade börjat med drogen före åldern 15 jämfört med tobaksrökare som också använde marijuana oftare och i större doser och var mer benägna att missbruka alkohol eller använda andra illegala droger.

Studien, som publiceras i november-numret av Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, bygger på en undersökning från 2002 med 5,263 schweiziska studenter mellan 16 och 20 år, av vilket 455 enbart rökte marijuana, 1,703 använde både marijuana och tobak och 3,105 var drogfria.

Av: Admin. Källa: Reuters & NORML. Publicerad: 2007-11-29  18:12. Uppdaterad: 2007-11-29  18:12. Avdelning: Forskning, Världen.

Upp ↑


Varning! för förorenad marijuana

Den svenska organisationen för landets cannabisodlare har kommit ut med en hälsovarning om att ett parti cannabis är förorenat med glassplitter.

Meddelandet i sin helhet:

Det har sedan en tid tillbaka spridits marijuana över stora delar av Sverige (och även övriga EU) som har blivit besprutad med vad som verkar vara sand av glas, dvs väldigt små glaspartiklar. Vissa av dessa glas- eller silikonpartiklarna är så små att de kan tränga in djupt i lungorna och orsaka problem.

Marijuanan är enligt rapporter av ganska bra kvalité annars och kommer troligen från Holland. Syftet med besprutningen är givetvis att höja vikten och som "trevlig" bieffekt få gräset att se potentare (mer kristallfyllt) ut.

Det är hemskt tråkigt att någon girig människa gör så här och äventyrar andras hälsa för att tjäna lite mer pengar. Vi råder alla som bestämt sig för att köpa marijuana att kontrollera gräset mycket noga, ta helst en liten bit och tugga på om du kan. Se om det knastrar mellan tänderna som om du fått sand i munnen. Det ska normal marijuana absolut inte göra! Var misstänksam mot överdrivet kristallfyllt gräs.

Köp absolut inte detta och om du råkat komma över det, rök eller ät det INTE!

Av: Admin. Källa: Swecan. Publicerad: 2007-11-26  17:52. Uppdaterad: 2007-11-26  17:52. Avdelning: Hälsa, Varning.

Upp ↑


"Avkriminalisering reducerar fängelsebefolkningen och har ingen negativ påverkan på samhället"

Enligt en studie från en tankesmedja i Washington, DC, kan avkriminalisering av s.k. offerlösa brott, speciellt relaterade till narkotikakonsumtion, reducera den amerikanska fängelsebefolkningen utan att negativt påverka den allmänna säkerheten.

I rapporten från JFA Institute, ett institut specialiserat på brott och rättvisa, skriver kriminologer, professorer och experter från kända amerikanska universitet att "våld som omger drogsmuggling i USA är i stort sett frånvarande i västra Europa där nationer har liberaliserat deras policy rörande innehav".

Författarna noterar vidare att avkriminalisering av narkotika, särskilt cannabisprodukter, i regioner som har genomfört sådana reformer inte sett någon ökning av brottsstatistiken.

JFA

"Enligt det amerikanska justitiedepartementet så består ungefär 30-40 procent av alla fängelseintagningar av brott som inte direkt har något tydligt offer annan än förövaren. Narkotika utgör den största brottskategorien med 31% av alla fängelsestraff som resultat av sådana brott," slår studien fast.

Rapporten spekulerar också i att en amerikansk avkriminalisering av illegala droger, tillsammans med blygsamma reformer inom domavkunnande, fångvårdssystemet och villkorlig frigivning, skulle spara skattebetalare en uppskattad 20 miljarder dollar (127 miljarder kronor) per år och reducera fängelsebefolkningen med hälften, från 1.5 miljoner till under 700.000.

Samma typ av brott renderar fyra gånger längre fängelsevistelse i USA än i Nederländerna, vilket gör att man idag har nästan en fjärdedel av alla interner i världen.

Data visar att circa 12 procent av intagna som avtjänar tid för narkotikabrott i USA gör det p.g.a. cannabis.

Unlocking America: Why and How to Reduce America’s Prison Population finns tillgänglig online här extern länk.

Av: Admin. Källa: DN & NORML. Publicerad: 2007-11-26  17:57. Uppdaterad: 2007-11-26  17:57. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Norska Cannabishandboken på TPB

En av de mest eftertraktade grow-böckerna för hobbykultivering av cannabis dykte nyligen upp på BitTorrent-trackern The Pirate Bay och finns nu att ladda hem gratis från nätet.

Cannabishandboken eller 'Cannabis - Fra frø til plante' är skriven på norska och utgiven elektroniskt som en PDF-fil av medlemmar hos Norsk cannabisforum extern länk. Den 83-sidiga och rikt illustrerade boken släpptes i april 2006 och det märks att många timmar har lagts ner på arbetet.

Guiden innehåller avsnitt om ljussättning, ph-värde, ventilation, sticklingar, skördning, växtmaterial, hydroponik, aeroponik, fröproduktion, skadedjur, växtnäring och t.o.m. fotografering.

Det är den förste kompletta boken om cannabisodling på norska och ett resultat av egna erfarenheter och teorikunnskaper genom åren av forumets medlemmar. Distribution sker gratis som en icke-kommersiell produktion och är menad att fritt spridas till intresserade. Det finns också en färgversion med högupplösta bilder för tryckning (som är planerad att utkomma vid ett senare datum).

Norcan har ca 750.000 sidvisninger per månad för sin webbsida, över 2.000 medlemmar och i genomsnitt 1.000 unika besökare varje dag och ingår i den engelskspråkiga paraplyorganisation for hela Norden, Scancan.org, där också Swecan medverkar.

HB

Du kan ladda ner Cannabishandboken här extern länk.

Av: Admin. Källa: MedicinskMarijuana.com. Publicerad: 2007-11-26  18:09. Uppdaterad: 2007-11-26  18:09. Avdelning: Kultur, Odling.

Upp ↑


Läkarcannabis på radion

"Compassion and Common Sense" heter ett nytt radioprogram som förespråkar medicinsk användning av marijuana och som precis haft premiär i vad man skulle kunna kalla läkarcannabis huvudstad, det soliga och toleranta Kalifornien.

Programmet som sänds på stationen KCAA 1050 AM extern länk blandar nyheter och diskussioner och tar upp ämnen nära till hjärtat av grön medicin. Man "avslöjar politiken bakom förbudet, presenterar fakta om dess positiva effekt på hälsan och försöker reda upp hela den snåriga juridiska djungel som gör det nästan omöjligt för människor att använda denna antika ört," skriver man i ett uttalande.

KCAA

Showen, vilket är det första programmet av sitt slag i Amerika, leds av den legitimerade sjuksköterskan Lanny Swerdlow, som är chef för Marijuana Anti-Prohibition Project, en patientstödgrupp i Inland Empire lokaliserad i södra Kalifornien.

"Programmets hypotes är att den måttliga användningen av cannabis är bättre än ingen cannabis alls och vi kommer presentera forskning som bevisar det - på ett sätt som gör det lättförståeligt och underhållande," säger Swerdlow.

Det går bra att lyssna på programmet i efterhand online via podcasts här extern länk.

Av: Admin. Källa: The Inland Valley Daily Bulletin. Publicerad: 2007-11-26  18:20. Uppdaterad: 2007-11-26  18:20. Avdelning: Nyheter, Media.

Upp ↑


Cannabis kan hindra bröstcancer

Kemialien CBD som återfinns i den naturliga men illegala örten cannabis kan hindra spridning av bröstcancer i kroppen. Det tror amerikanska forskare som tittat närmare på ämnet.

Cannabidiol är en icke-giftig substans som tillsammans med bl.a. THC och CBN reglerar cannabis effekt på kroppen vid konsumtion. Den är däremot inte psykoaktiv på samma sätt som THC.

Forskarteamet från California Pacific Medical Center Research Institute, som publicerar fynden i magasinet Molecular Cancer Therapeutics, hoppas nu att CBD ska ersätta den plågsamma cellgifts- och radiumbehandlingen. Idag existerar vädigt få alternativ i behandling av aggressiva cancerformer.

Tidigare studier har även visat att CBD kan blockera aggressiv mänsklig hjärncancer. Den senaste forskningen fann att CBD verkar ha samma effekt på bröstcancerceller i ett laboratorium. Ämnet visade överlägset bäst effekt av THC, CBD, CBG (cannabigerol), och CBN (cannabinol).

CBD fungerar genom att blockera aktiviteten av en gen kallad Id-1 som tros vara ansvarig för den aggressiva spridningen av cancerceller bort ifrån den ursprungliga tumörplatsen - en process som kallas metastas.

- Det här ger oss hopp om att få fram en icke-giftig behandling som kan ge samma resultat utan de smärtsamma biverkningarna, säger Dr Sean McAllister, som ledde forskningen.

Dagens kemoterapi är extremt giftig för patienter med risk för många komplikationer som depression, illamående, infektioner och njurskador.

Det bör påpekas att de positiva resultaten från syntetisk CBD hittills inte testats på människor. Det är heller inte troligt att cannabisrökning ger den mängd CBD som behövs eftersom cannabis innehåller mestadels THC.

Däremot är det möjligt att oral konsumtion eller vaporisation av CBD-rika förädlade strains kan fungera. CBD är bara en av fler än 60 unika icke-kvävehaltiga substanser kallade kannabinoider som hittas i plantan.

Cannabis används redan idag över hela världen vid cancerbehandling, men då mot illamående och aptitförlust i samband med kemoterapi.

Pink Ribbon

Om den fortsatta forskningen håller upp kan CBD också visa sig effektiv mot att stoppa spridningen av cancerceller i andra former av sjukdomen, som grovtarm- eller prostatacancer.

Seperata studier har demonstrerat att kannabinoider kan hämma cancercellers tillväxt hos djur och i cellkulturer för ett antal cancerformer som t.ex. bukspottskörtel- och lungcancer. Man har också bevisat att CBD skyddar nerver mot alkohol-inducerad hjärnskada, stroke, och galna kosjukan.

Av: Admin. Källa: BBC News. Publicerad: 2007-11-22  17:28. Uppdaterad: 2007-11-22  17:28. Avdelning: Forskning, Världen.

Upp ↑


Tvångsvård för dataspel

En 17-årig pojke i Halland ska tvångsomhändertas och vårdas för att han är beroende av dataspel.

Beslutet har fattats av länsrätten som jämställer spelandet med missbruk av narkotika. Det motiveras bland annat med att pojken isolerat sig från omvärlden och skaffat sig en icke acceptabel dygnsrytm.

Pojkens familj uppger att pojken sällan lämnar hemmet. Han blir aggressiv eller helt apatisk när han inte tillåts använda datorn och sköter inte sin skolgång.

Nintendo

Tonåringen har själv motsatt sig vård. Han säger att han bara sitter framför datorn när han inte har annat att göra. Han saknar vänner, har en konflikt med mamman och tycker inte att vuxenvärlden lyssnar på honom. Problemen verkar ha inletts efter en flytt till Halland.

Länsrätten i Halland skriver i sin dom att pojken "genom ett socialt nedbrytande beteende, som i huvudsak består i att spela dataspel, utsätter sin hälsa och utveckling för en påtaglig risk att skadas". Med socialt nedbrytande beteende menar man att "den unge beter sig på ett sätt som avviker från samhällets normer".

Vetenskapliga bevis saknas för att dataspelande kan liknas vid beroende av droger och alkohol, uppger Medierådet, som är en kommitté inom regeringskansliet som granskar ungas påverkan av olika medietyper.

Beslut om tvångsvård för ungdomar med dataspelsberoende är mycket ovanliga. Sedan tidigare finns det tre liknande fall med tvångsingripanden mot dataspelsberoende unga i Sverige.

Av: Admin. Källa: DN & SVT. Publicerad: 2007-11-22  17:30. Uppdaterad: 2007-11-22  17:30. Avdelning: Nyheter, Sverige.

Upp ↑


EC kritiserar tillverkare av iste över påstått cannabisinnehåll

EU-kommissionen (EC) har uttryckt oro över att ett te har ordet 'cannabis' i sitt varumärke.

Uttalandet kom efter en officiell fråga från den bulgariska MEP Marusya Lubcheva som var upprörd över vad hon anser är "hotet med skadlig marknadsföring som hotar den sociala opionen mot illegala droger."

Produkten hon är upprörd över är drycken C-Ice Swiss Cannabis Ice Tea extern länk som säljs lagligt i länder som Bulgairen, Rumänien, Tyskland, Spanien, Portugal och Storbritannien.

C-Ice

Lyubcheva hävdar isteet marknadförs genom att peka ut att den innehåller 5% cannabisextrakt och 0.0015% THC - den psykoaktiva substansen i cannabis - och anser att dess försäljning frambringar positiva attityder mot cannabisbruk bland unga människor. Egentligen innehåller den bara aromämnen och hampaextrakt utan någon THC.

EU-kommissionen anser att dryckesproducenten bryter mot direktiv som förbjuder vilseledande information och reklam och säger också att marknadsföring för produkter som påstås innehålla illegala substanser är kontroversiellt med tanke på den europeiska drogpolicyn som har i uppdrag att bekämpa drogbruk och smuggling.

En del av EU:s medlemsländer har förbjudit försäljningen av cannabisteet med hänsyn till artikel 30 av EC-avtalet som godkänner förbud av produkter på grunder av moral och social hälsa.

Av: Admin. Källa: Novinite.com. Publicerad: 2007-11-22  17:36. Uppdaterad: 2007-11-22  17:36. Avdelning: Politik, Världen.

Upp ↑


Brian Paddick borgmästarkandidat I London

Den tidigare kontroversiella polischefen i Lambeth har meddelat att han kandiderar till borgmästarposten i London för The Liberal Democrats.

49-åriga Brian Paddick, som nu lämnat polisarbetet, var under sin tid som polischef bakom det uppmärksammade testprojektet i stadsdelen Lambeth då han införde en policy av böter och konfiskering istället för anhållning och pappersarbete för cannabiskonsumenter.

Förslaget mötte hård kritik från hans motståndare och anti-drog organisationer, men lika mycket stöd från de boende i ett av Londons tuffaste kvarter. Paddick förklarade initiativet en stor succé som sparade polisen tusentals av arbetstimmar och som ledde till en dramatisk ökning av anhållningar för tunga droger. Hans radikala cannabispolicy ledde senare fram till att den brittiska regeringen nedklassifierade cannabis 2004.

Brian PaddickBrian Paddick.

Han är inte rädd för att säga sin mening och tidigare kommenterat att rekreationskonsumenter av ecstacy och kokain inte är en stor polisprioritet och "ett slöseri med polisresurser". Sin poliskår har han kallat en "macho-dominerad, anti-intellektuell organisation" som behöver förnyas innefrån.

Paddick som är öppet homosexuell och i ett långvarigt förhållande blev genom sina oortodoxa metoder känd som en av poliskårens mest moderniserande polischefer, vilket ledde till flera mediaskandaler som till slut fick honom att lämna yrket.

Personlig frihet är ett av hans ledord vilket gör att han motsätter sig obligatoriska ID-kort och utvidgade arrester utan rättegång för personer misstänkta för terrorism. Bland hans andra vallöften finns bättre tränade poliser på gatan, arbeta effektivt mot vapen- och knivbrott, motverka klimatförändring och satsa på förnyelsebar energi.

Hittills har han fått stöd i racet från bl.a. popstjärnan Elton John. Mot sig i borgmästarvalet 2008 har han bl.a. den nuvarande borgmästaren Ken Livingstone (Labour), politikern Boris Johnson (Conservative Party) och kandidaten Siân Berry från det gröna partiet.

Du hittar hans webbsida här extern länk.

Av: Admin. Källa: The Telegraph & BBC News & ReageraMera. Publicerad: 2007-11-20  17:01. Uppdaterad: 2007-11-20  17:01. Avdelning: Politik, Världen.

Upp ↑


60 procent av Australiens urinvånare röker cannabis

En ny studie säger att så mycket som circa 60 procent av Australiens urinvånare regelbundet röker cannabis.

Siffrorna i studien rörande Nordterritoriet visar att andelen cannabiskonsumenter är mycket störrre än genomsnittet för övriga landet.

Forskare vid James Cook University i Cairns och University of Sydney uppger att vissa röker varje dag och att konsumtionen är starkt sammanflätad med deras samhälle.

I rapporten frågade man 164 personer i Arnhem Land under 2006 och fann att 61 procent av männen och 58 procent av kvinnorna använde cannabis minst en gång varje vecka. Ingående intervjuer med 60 konsumenter fann att 92% av männen och 78% av kvinnorna rökte dagligen. Nästan 90 procent verkade beroende av drogen, jämfört med bara 20 procent av cannabisrökare generellt.

UrinvånareEn bostadsmiljö från 1857.

De tunga konsumenterna var också mer troliga att inta större kvantiteter, upptill dubbelt den genomslittliga mängden för Australien. Arbetslöshet och våld var också associerade med dem tyngsta och problematiska konsumenterna.

En del uppgav däremot att cannabisbruket kunde ha positiva effekter genom att lugna ner människor och förhindra dem från att delta i kriminellt beteende.

Generellt har landets urinvånare en sämre hälsa än den vita generalbefolkningen. Medellivslängden för män är 59.4 år och 65.0 för kvinnor. 17 år lägre än genomsnittet i landet.

Forskarna i rapporten yrkar på ökade resurser för förebyggande program och riktade ingripanden mot kroniska användare och dem personer som även lider av psykiatriska problem.

Studien publiceras i magasinet Medical Journal of Australia.

Av: Admin. Källa: News.com.au & Wikipedia. Publicerad: 2007-11-20  17:11. Uppdaterad: 2007-11-20  17:11. Avdelning: Forskning, Världen.

Upp ↑


Reefer Madness på Papua New Guinea

En f.d. politiker från Goroka, huvudstaden i den östra höglandsprovonsen av Papua New Guinea, vill se hårdare straff för marijuana-relaterade förseelser etersom han anser att drogen är orsaken till en brottsvåg.

Francis Harokave anser att marijuana är ett allvarligt brott bland ungdomar i landet på sex miljoner invånare och den bakomliggande orsaken till våldtäkter, beväpnade rån, vapensmuggling, överfall och att många andra typer av brott ofta utförs av människor under påverkan av cannabis.

VapensköldPapua New Guineas vapensköld.

- Myndigheterna måste ändra lagstiftningen eftersom de nuvarande fängelsestraffen mellan tre och nio månader inte är tuffa nog, berättar han för dagstidningen The National.

Harokave vill också se landets regering införa dödsstraff och praktisera det på samma sätt som i länder som Singapore, Malaysia och Thailand där människor avrättas för innehav av illegala substanser.
- Regeringen måste agera före problemet urartar, säger han.

Av: Admin. Källa: The National. Publicerad: 2007-11-20  17:19. Uppdaterad: 2007-11-20  17:19. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Svensk polis utbildar andra länder i narkotikaspaning på internet

Den svenska renodlade satsningen mot narkotika på internet har visat sig vara så effektiv att man nu lär ut sina kunskaper till kolleger i andra länder.

Initiativet mot narkotikahandeln på internet inleddes 2004 av Rikskriminalpolisen (sveriges nationella polis) och Mobilisering mot narkotika, MOB, som ett nationellt operativt underrättelseprojekt. Detta gav Sverige en ledande roll i arbetet mot narkotikahandeln på internet och upmärksammades utomlands.

Polisens arbetssätt går ut på spaning, inhämta, analysera och bearbeta information samt kartlägga de metoder som narkotikaförsäljarna använder sig av. Informationen kan sedan användas som underlag för att inleda förundersökning och andra operativa insatser mot narkotikaförsäljarna.

Narkotikaspaning på internet samordnas nationellt och internationellt av Rikskriminalpolisen, i nära samverkan med Tullverket och Åklagarmyndigheten.

Polisbil

Interpol startade senare, på initiativ av svensk polis, ett internationellt nätverk med särskilt utsedda kontaktpersoner i medlemsländerna. Nätverket, som heter Drug net, består av kontaktpersoner med kunskap om IT, internet och operativ narkotikabekämpning. Kravet från Interpols sida var att Sverige skulle dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter av operativ verksamhet till kollegerna i medlemsländerna.

Under utbildningen uppmuntras kursdeltagarna att komplettera sina kunskaper om narkotikabekämpning med nya arbetsmetoder.
- Syftet med utbildningen är att visa kursdeltagarna nya möjligheter när det gäller bekämpningen av narkotikabrottsligheten vilket i sin tur motiverar dem att själva ta nästa steg, säger Kim Nilvall, som arbetar med narkotikaspaning på internet på Rikskriminalpolisen.

Sedan nätverket bildades har svensk polis utbildat polis, tull och åklagare från bland annat Thailand, Frankrike, Nederländerna, Spanien, Tyskland, England, Estland, Pakistan, Indien, Indonesien, Kina, Australien och Grekland.

Utbildningen har också resulterat i att Australien, Österrike, Tyskland, Belgien och England har startat operativa verksamheter som specialiserar sig på internetrelaterad narkotikabrottslighet.

Av: Admin. Källa: Polisen. Publicerad: 2007-11-17  15:58. Uppdaterad: 2007-11-17  15:58. Avdelning: Nyheter, Sverige.

Upp ↑


Årets narkotikapolis langade narkotika

En av årets narkotikapoliser i USA har själv åtalats för narkotikabrott.

Brady Valentine, 36, från Memphis utnämndes till årets narkotikapolis i Tennessee 2006. Men detta hjälpte inte honom ett dugg när han själv anhölls för att ha sålt illegala anabola steroider och att ha tipsat langare och drogförsäljare om övervakning och undersökningar mot dom.

Bevismaterialet mot Valentine, som stängts av från sin tjänst tills vidare, bygger på information från informatörer, telefonavlyssning och inspelade samtal.

Enligt vittnesmål har Valentine mottagit regelbundna betalningar i tre år från langare i utbyte för att se till att man riskfritt kunde göra en sändning av marijuana varje månad. Avtalet upphörde 2000 när en av transportörernas kompanjoner anhölls. En informatör medger också att Valentine arbetet med honom under sommaren med att köpa in och distribuera anaboliska steroider.

Valentine har arbetet som narkotikaspanare sedan 1994 och hade senast uppdrag i West Tennessee Violent Crimes and Drug Task Force, en mångsidig grupp som regelbundet utför några av dem största beslagen i delstaten.

Brady ValentineBrady Valentine.

Han utnämndes som den bästa narkotikapolisen så sent som förra månaden vid Tennessee Narcotics Officers Association årliga konvention i Gatlinburg. Bl.a. hedrades han för en mellanstatlig drogräd som stoppade 2 kilo heroin och som ledde till åtal mot 80 personer i sju delstater.

Ett tjugotal poliser från Memphis har åtalas för korruption sedan 2004, men Valentines anhållning är speciellt oroande för polismyndigheterna sedan han också hade vissa administrerande uppgifter.

Av: Admin. Källa: AP & ReageraMera. Publicerad: 2007-11-17  16:09. Uppdaterad: 2007-11-17  16:09. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Droger, på gott och ont, är en del av vår kultur

En undersökning av dagens musikutbud, presenterad vid en läkarkonferens, visar att så mycket som var tredje låt innehåller referenser till illegala substanser.

Forskare vid University of Pittsburgh School of Medicine som studerat hundratals (279) av populära låttexter fann att minst 33 procent handlade om eller nämnde droger.

Rapsånger, som t.ex. 50 Cent's Disco Inferno som nådde nummer tre på Billboardtoppen 2005, innehöll flest referenser. Nästan 80% nämnde drogbruk följt av 37% av countrymusiken, 20% R&B/hip-hop och 14% av rock. Bara 9% av poplåtar hänvisade till droger.

50 Cent50 Cent.

De flesta referenser associerades även med festande, sex, våld och/eller humor. Oftast förekommande var en blandning av droger: alkohol av olika slag, marijuana, kokain, receptbelagd medicin, inhalerare, hallucinogener och substanser av okänt ursprung.

Användningens kontext i sångerna motiverades av grupptryck, sex och/eller pengar. Bara fyra låtar uttryckte ett tydligt avståndstagande från droger.

Av: Admin. Källa: Reuters. Publicerad: 2007-11-17  16:16. Uppdaterad: 2007-11-17  16:16. Avdelning: Kultur, Musik.

Upp ↑


Cannabisrökande schizofrena presterar bättre

Några oväntade forskningsresultat har lagts fram rörande cannabiskonsumtion och schizofreni.

Enligt en studie publicerad i specialisttidningen Schizophrenia Research är örten associerad med höjd kognitiva (hur människor bearbetar information) funktionsförmåga hos patienter med den psykologiskt ödeläggande sjukdomen.

Utredare vid University of Sydney bedömde cannabis påverkan på neuropsykologiska (relationen mellan uppförandet och nervsystemet) prestationer hos människor diagnostiserade med schizofreni eller närliggande psykosstörningar.

60 schizofrena män varav 44 med ett livslångt cannabis(miss)bruk och 17 friska kontrollpersoner rekryterades för studien. "Inom den schizofrena gruppen uppvisade de deltagare med en lång historia av cannabiskonsumtion bättre prestationer än dem utan samma bakgrund," skriver man i studien.

TrichomesFörstoring av cannabisplantans små körtelhår.

"Desto oftare och ju kortare tid sedan senaste konsumtionstillfället associerades även med bättre neuropsykologiskt uppträdande, huvudsakligen när det gällde snabbhet med uppmärksamhet/bearbetning och utövande funktioner (planera, övervaka och verkställa komplexa aktioner)."

Man uppskattar att upp till 80 procent av personer med schizofreni lider av kognitiva problem.

I maj 2007 rapporterade tyska forskare om liknande fynd när patienter som använde marijuana före deras första psykotiska episod uppvisade förbättrade kognitiva funktioner vid vissa tester jämfört med icke-användare. En brittisk studie från 2005 fann samma positiva resultat.

Det finns också misstankar om att personer med schizofreni väljer att självmedicinera med cannabis och att detta skulle utgöra länken mellan drogen och sjukdomen istället för att vara den bidragande orsaken som vissa studier påstår. Forskningen går vidare.

Av: Admin. Källa: NORML. Publicerad: 2007-11-14  18:21. Uppdaterad: 2007-11-14  18:21. Avdelning: Medicin, Världen.

Upp ↑


Anti-drog budskap blev det motsatta

Ett reklamföretag i New York har beslutat att sluta tillverka och kasta bort det kvarvarande lagret av ett armband som togs fram för att uppmuntra elever att säga nej till droger efter att budskapet misstolkats.

Det röda plastarmbandet som producerades för Red Ribbon Week, en vecka av förebyggande arbete och information om faror med droger i USA, delas ut till studenter över hela landet som lovar att leva drog- och alkoholfria liv. En röd rosett ska symbolisera rörelsen som startade 1986 av oroade föräldrar.

RRW

Men denna gången blev budskapet det motsatta. Armbandet som bar slogan "I've Got BETTER Things To DO Than DRUGS" ifrågasattes av några föräldrar när deras ungdomar kom hem bärandes den klarröda slogan. Anledningen var det oavsiktliga meddelandet som stavas ut med enbart de stora bokstäverna: Better Do Drugs.

Armbandet blev en storsäljare i Positive Promotions produktkatalog, men kanske inte för de skäl som var tänkt. Ägaren Mark Taxel kommenterade att ingen upptäckte hur orden såg ut på armbandet förrän det var för sent.

Efter uppretade kunder har Taxel nu beslutat att ta fram en ny version med bara versala bokstäver eftersom han inte vill att hans företags ställning mot droger ska missuppfattas.

Av: Admin. Källa: The Hawk Eye. Publicerad: 2007-11-14  18:20. Uppdaterad: 2007-11-14  18:20. Avdelning: Nyheter, Underhållning.

Upp ↑


Cannabis på väg gå mainstream

Medicinsk marijuana har fått ett starkt godkännande på sin väg till legitimitet.

Den amerikanska psykiatriorganisationen, American Psychiatric Association extern länk, har enhälligt godkänt ett kraftfullt formulerat uttalande som stödjer rättsligt skydd för patienter som använder cannabis som läkemedel på inrådan från deras läkare.

Förslaget noterar att tolv delstater nu har lagar på böckerna som skyddar patienter från åtal och säger att "allvarligt sjuka patienter boende i dessa delstater ... bör inte utsättas för hot om straff från federala myndigheter endast för att de försöker lindra deras kroniska smärta, biverkningar eller symptom."

APA är den största intresseorganisationen för professionella psykiatriker i USA och representerar 74 olika distrikt över hela landet. De har 40,000 medlemmar och sextio allierade organisationer, inklusive flera tungviktare som American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, American Academy of Psychiatry and the Law, American Association for Social Psychiatry, American Academy of Addiction Psychiatry, och American Association of Emergency Psychiatrists.

APA

Andra föreningar inom den amerikanska sjukvården har tidigare gett sitt stöd till medicinsk marijuana, bl.a. Leukemia and Lymphoma Society (USA:s näst största välgörenhetsorganisation för cancerpatienter), American Nurses Association, AIDS Action och American Academy of Family Physicians.

Förespråkare säger att man ofta anklagas för att vara en marginaliserad grupp på utkanten men att detta stöduttalande visar att det är den andra sidan som egentligen bör känna sig som en minoritet. Uttalandet visar också på det ökande accepterandet för medicinsk marijuana från läkaretablissemanget hävdar man.

- Denna deklaration avslöjar mycket av det struntprat från anti-drog grupper som aggressivt använder falsk information som taktik. De gillar att påstå att det finns en länk mellan mental sjukdom och cannabis, medan man helt ignorerar dess väldokumenterade terapeutiska effekter, säger Bruce Mirken från Marijuana Policy Project.

Ingen röstade emot pappret varav ett andra förslag yrkar regeringen att fortsätta utforska marijuanas medicinska nytta. APA:s röstning om saken måste nu godkännas av organisationens styrelsemedlemmar när de möts i december.

Av: Admin. Källa: MPP & Salem-News.com. Publicerad: 2007-11-14  18:19. Uppdaterad: 2007-11-14  18:19. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Cannabisprofil: White Widow

Sedan dess introduktion 1995 har White Widow blivit ökänd i världen av marijuana och kan numera hittas i varenda coffee shop i Amsterdam.

WW
Förstoringsglas Klicka på bilden för större upplösning.
Utseende:Legendarisk kåda-produktion i överflöd på vit-dränkta blad med några få bärnstensfärgade hår.
Arom:Färsk tallbarr med en blommig fruktsmak.
Rus:Jämn cerebral och fysisk berusning med en psykedelisk sensation.
A.k.a.:-
Blommar:8-9 veckor.
Producent:Greenhouse Seed Co. extern länk
Sativa/Indica:60% / 40%.
Genetik:South Indian x Brazilian.
Utmärkelser:1:a pris Bio High Times Cannabis Cup 1995.
Medicinska egenskaper:Kronisk utmattning, hepatit C, PTSD (Post-Traumatic Stress Disorder).
Inomhus/utomhus:Ja / Nej.
Ursprungsland:Nederländerna.
Annat:THC: 12%, CBD: 1.4%, CBN: 0.6%.

Av: Admin. Källa: The Big Book of Buds. Publicerad: 2007-11-14  18:19. Uppdaterad: 2007-11-14  18:19. Avdelning: Profil, Strain.

Upp ↑


Nabilone hjälper patienter med fibromyalgi

Det syntetiska THC-läkemedlet Nabilone kan ge fibromyalgi-patienter smärtlindring. Det visar en placebo-kontrollerad studie från det kanadensiska universitet i Manitoba.

40 patienter deltog i studien där hälften av patienterna fick doser som varierade mellan 0.5mg på kvällen till 1mg två gånger dagligen över en fyra veckor lång period.

Bland dem som behandlats med Nabilone märktes efter försöksperioden en förbättring i smärtbehandling, en avsevärd reducering i ångest och en förbättrad livskvalitet. Placebo-gruppen noterade ingen förbättring.

"Nabilone verkar vara ett välgörande, vältolererat behandlingsalternativ för patienter med fibromyalgi, med markanta fördelar i smärtrelief och funktionell förbättring," sammanfattade man resultaten.

Fibromyalgi är ett kroniskt syndrom som karakteriseras av utspridd eller specifik muskel-, led-, eller bensmärta, trötthet, och en rad andra symptom som mestdels drabbar kvinnor mellan åldrarna 20-50. Den är inte livshotande eller progressiv men graden av symptom varierar starkt mellan olika patienter och perioder. Det existerar idag väldigt få läkemedel tillgängliga för symptomen.

FMS

Av: Admin. Källa: IACM. Publicerad: 2007-11-14  18:16. Uppdaterad: 2007-11-14  18:16. Avdelning: Medicin, Världen.

Upp ↑


Bly i tysk cannabis påträffad

Oroande rapporter om att cannabis har spetsats med bly kommer ifrån Tyskland. Hittills har 19 personer i den tyska staden Leipzig drabbats.

Polis och hälsomyndigheter i Sachsen har gått ut med varningar till konsumenter att vara på sin vakt mot besudlad cannabis. Ett federalt polislaboritorium har bekräftat en hög nivå av bly i de torkade blommorna och bladen medan läkare funnit farligt koncentrationer i blodet hos 19 personer som hittills har insjuknat.

Blyförgiftning i samband med cannabisanvändning inträffar då bly tas upp i kroppen via andningsvägarna. Dem drabbade hade över 2,000 mikrogram av bly per liter blod. Säkerhetsgränsen ligger på 300 och vid 800 framkallas symptom av blyförgiftning som kramper, magsmärtor och högt blodtryck.

Alla användare av cannabis som tror sig ha blivit utsatta för blyförgiftning uppmanas att omgående kontakta sjukhusens akutmottagning eller sin husläkare för att konstatera eventuellt behov av behandling.

Myndigheterna utgår ifrån att flera användare av cannabis kan ha använt kontaminerad cannabis och att sådana produkter fortfarande kan finnas i omlopp på marknaden.

Tyskland

Ingen vet riktigt varifrån orenheterna kommer ifrån och en utredning har startat av polisen i Leipzig som också uppmanar användare till samarbete för att man ska kunna spåra källan.

Säljare och användare kan få deras inköp och lager testade hos närmaste polisstation. Polisdetektiv Uwe Matthias säger att åtal av konsumenter har låg prioritet, men att han inte kan garantera en amnesti för att dem som hör av sig helt skulle slippa kriminella sanktioner.

Av: Admin. Källa: Earth Times & ReageraMera. Publicerad: 2007-11-09  19:36. Uppdaterad: 2007-11-09  19:36. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑


Marijuana-liknande drog kan bota depression

En drog som höjer hjärnans egen "glädje"-kemikalie kan i framtiden komma att omvända symptom av depression hos människor. Det visar en ny studie på råttor med en ny patenterad substans.

Den nya drogen hjälper till att upprätthålla höga nivåer av Anandamide, en hjärnkemlkalie nämnd efter sanskrit-ordet för lycka som är kemikaliskt slående likt det aktiva ämnet i cannabis.

URB597 stör ett annat ämne kallat FAAH (fatty acid amide hydrolase), vilket i sin tur bryts ner till anandamide i kroppen. Genom att reducera mängden FAAH blir anandamide mer tillgängligt i hjärnan.

AnandamideAnandamide i molekyl-format.

Daniele Piomelli, chef för Center for Drug Discovery vid University of California, Irvine, ledde studien och tillsammans med kollegor från Italien gav man URB597 till kroniskt stressade råttor vilket agerar på liknande sätt som depressiva människor. Efter några veckor av behandling betedde sig de behandlade försöksdjuren som vanliga råttor igen.

- Dessa fynd reser hoppet att de stämningsförhöjande egenskaperna i marijuana kan användas för att bota depression, kommenterade Piomelli.

Ytterligare studier med drogen är planerade under 2008.

Studien publiceras i journalen Biological Psychiatry.

Av: Admin. Källa: Reuters. Publicerad: 2007-11-09  19:44. Uppdaterad: 2007-11-09  19:44. Avdelning: Medicin, Världen.

Upp ↑


Humboldt Grow Magazine

Ett nytt cannabismagasin har lanserats: Humboldt Grow Magazine.

Konkurrensen bland tidningar som riktar sig till cannabiskonsumenter och personer intresserade i den gröna världen ökar därmed. Redan tidigare finns mer generella alster som High Times, Cannabis Culture, Weed World, Cañamo och Soft Secrets, men också mer specifika magasin som Treating Yourself för medicinska användare.

Tidningen, som finns tillgänglig online som en gratis PDF-fil, innehåller i sitt första nummer lokala fotoessäer, nyheter, events, growbilder, och fotoreportage, alla med fokus på länet som utgör tidningens titel.

GROW

Dess fokus ligger på Humboldt County för en anledning. Området med en befolkning på circa 120.000 invånare är känt för sina potenta strains vilket odlas inomhus och utomhus i det perfekta klimatet. En del av kultiveringen sker under Kaliforniens lag som skyddar medicinska användare.

Tidningen webbsida hittas här extern länk.

Av: Admin. Källa: Wikipedia & MedicinskMarijuana.com. Publicerad: 2007-11-09  19:50. Uppdaterad: 2007-11-09  19:50. Avdelning: Media, Nyheter.

Upp ↑


Sveriges största cannabisbeslag

Ett av de största svenska beslagen någonsin av cannabis har gjorts i Dalarna.

Tre personer häktades under måndagen i Borlänge efter att polisen hittat flera hundra kilo haschish i en lastbil som stoppades i Mariestad i fredagen den 2 november. Lastbilen var på väg mot Dalarna och kom till Sverige via Helsingborg.

Männen som är 50, 53 och 46 år gamla, varav en är norsk medborgare, är två bosatta i norra Dalarna medan den tredje bor i en ort i Småland. De är nu misstänkta för grovt narkotikabrott, grov införsel av narkotika och för en av männen även för grovt vapenbrott.

Beslaget är ett av det största som gjorts av svensk polis genom tiderna. Partiet som utgörs av cannabiskåda har inte kontrollvägts men uppskattas till flera hundra kilo. Tekniska undersökningar som är förknippade med beslaget kommer att göras vid SKL i Linköping.

Tunna

Det var efter en flera månader lång spaningsinsats som misstanken uppkom att det planerades för en transport av cannabis, som skulle via Helsingborg komma in i Sverige och vidare norrut mot Dalarna.

Lastbilen som användes vid transporten har under hela resan tiden varit under uppsikt av polis. Av polistaktiska skäl stoppades bilen utanför Mariestad där man efter beslut av åklagaren gjorde husrannsakan i fordonet.

Av: Admin. Källa: Rikspolisstyrelsen & Sveriges Radio. Publicerad: 2007-11-06  17:23. Uppdaterad: 2007-11-06  17:23. Avdelning: Nyheter, Sverige.

Upp ↑


Cannabisprofil: Lowryder

Lämpligt benämnd för dess låga profil, både bokstavligt och bildligt, utvecklades den av fröbolaget Joint Doctor under en tio-års period med uppdrag att skapa en cannabisplanta i dvärgformat.

En bonsai-variant ämnad för trånga garderober, fönsterbräden och balkonger. Fungerar bäst inomhus, men har kultiverats över hela världen utomhus, från Finland till Nya Zeeland, tack vare den korta livscykeln. Är oerhört populär över hela världen och en av cannabisvärldens mest kända strains.

Lowryder
Förstoringsglas Klicka på bilden för större upplösning.
Utseende:Växer inte högre än 40 cm från marken. Kompakt med en stor knopp med mindre knoppar närmare marken.
Arom:Mild med jordig överton.
Rus:Potent, smygande och upplyftande.
A.k.a.:-
Blommar:Blommar automatiskt inom bara 60 dagar. Den går från groddplanta direkt till blommning och skippar helt det vegetativa (växande) stadium.
Producent:Joint Doctor's High-Bred Seeds.
Sativa/Indica:50% / 50%.
Genetik:Williams Wonder x Northern Lights #2 x Hemlig Strain (troligen en Ruderalis-variant).
Utmärkelser:-
Medicinska egenskaper:Kroppsavslappnande, aptit, smärtlindring, huvudvärk.
Inomhus/utomhus:Ja / Ja.
Ursprungsland:Kanada.
Annat:Kan odlas av vem som helst och föredras därför av patienter. Växer bäst om den kultiveras från frö eftersom den är notoriskt svårklonad. Den extremt korta livscykeln gör att den kan skördas flera gånger varje säsong utan att attrahera uppmärksamhet. Den är inte heller kräsen när det gäller belysning och klarar sig med enbart lysrör. Har en efterföljare kallad Lowryder #2 som har samma egenskaper som Lowryder men med högre styrka, smak, och större skörd.

Av: Admin. Källa: The Big Book of Buds 2. Publicerad: 2007-09-06  17:29. Uppdaterad: 2007-11-06  17:29. Avdelning: Profil, Strain.

Upp ↑


Drew Carey stödjer cannabis som läkemedel [video]

Drew Carey, 49, känd för sina tv-roller och värd för en rad lekprogram i USA, inklusive den legendariska "The Price Is Right", har kommit ut i starkt stöd för patienters rättigheter och medicinsk marijuana.

I en video postad online som har fått mycket uppmärksamhet besöker komikern, som ser sig själv som libertarian, en dispensär i Kalifornien som lagligt säljer drogen i örtform till patienter, intervjuar en representant från Americans For Safe Access och talar med polisen.

"Känner du doften," säger Carey när han promenerar in i ett av Los Angeles cannabisapotek, "det är lukten av frihet."

Videon är en av 20 som Carey ska gästa för Reasons extern länk internet-tv kanal extern länk, ett liberalt och frispråkigt amerikanskt månadsmagasin som fokuserar på individers rättigheter, sunt föruft och att avancera frihet. Andra områden som Carey ska täcka i kortdokumentärerna handlar om trafikstockning och invandring.

"Jag anser att det är klart och tydligt att den federala regeringen bör omklassifiera marijuana," säger Carey i videon, "folk som behöver örten bör kunna skaffa den säkert och lätttillgängligt."

Get the Flash Player to see this player.

Av: Admin. Källa: AP. Publicerad: 2007-11-06  17:58. Uppdaterad: 2007-11-06  17:58. Avdelning: Video, Världen.

Upp ↑


Vissa naturmedel olämpliga vid bröstcancerbehandling

En pågående studie från universitetssjukhuset i Lund rapporterar att vissa naturmedel och naturläkemedel kan vara olämpliga att använda i samband med behandling av bröstcancer.

Varje år opereras runt 7000 kvinnor för bröstcancer i Sverige. Efter operation sker ofta någon slags tilläggsbehandling, som strålning, cellgiftsbehandling eller hormonbehandling.

I ett frågeformulär vid inskrivning till operation vid kirurgklinikerna i Lund och Helsingborg fick 600 kvinnor svara på om de använder sig av naturmedel eller äter grapefrukt, vilket också kan ta bort effekten av läkemedel vid behandling.

Studien visar att var tredje kvinna som genomgår tilläggsbehandling av bröstcancer, t.ex. cellgiftsbehandling, använder sig samtidigt av naturmedel. Totalt 14,5 procent av patienterna. Samma siffra för 1-årskontrollen var 18,2 procent.

Sammanlagt har 70 olika naturmedel angivits. Sju av dem anses som direkt olämpliga i samband med behandling och som anses kan interagera med tamoxifen och aromatashämmare och möjligen befrämja tumörutveckling.

Dessa är:

Vad gäller cannabis nämns den inte i rapporten. Något som troligen beror på att kännedom och kunskap om cannabis medicinska effekter är dåliga i Sverige. Många cancerpatienter som genomgår svåra kemoterapibehandlingar använder idag cannabis för att lindra illamående, aptitförlust, depression och smärta.

Tanken är att det utifrån studiens resultat ska tas fram rekommendationer om användandet av läkemedel och naturpreparat. Bröstcancer är idag den vanligaste cancerformen bland kvinnor i Sverige med en incidens på 10 procent.

Fakta om naturmedel: Skillnaden mellan naturmedel och naturläkemedel kan orsaka viss förvirrning när man talar om begreppen. De produkter som får kalla sig naturläkmedel på förpackningen har godkänts efter vissa tester av Läkemedelsverket när det gäller effekt, säkerhet och kvalitet. Andra produkter på marknaden benämns som naturmedel och har ännu inte godkänts av myndigheten, men får fortsätta att säljas tills vidare.

Av: Admin. Källa: Läkartidningen & Apoteket.se & SVT Nyheter. Publicerad: 2007-11-03  17:40. Uppdaterad: 2007-11-03  17:40. Avdelning: Medicin, Sverige .

Upp ↑


52 skäl till varför du bör stödja medicinsk marijuana

Den amerikanska cannabislobbygruppen MPP (Marijuana Policy Project) har lanserat ett häftigt medlemsinitiativ. En kortlek på 52 fullt fungerande spelkort som samtiigt sprider information om fördelarna med medicinsk cannabis.

Varje kort innehåller en individuell faktaruta på engelska om att använda örten som ett komplement till vanlig medicin eller på egen hand. Informationen kommer i form av antingen ett stöduttalande, banbrytande vetenskaplig forskning, opinionsundersökningar eller personliga vittnesmål.

Spelkort

Kortleken är tillgänglig för alla som blir medlemmar att beställa och kostar $7 per/ask vilket enligt dagens växelkurser blir circa 45 kronor. För beställningar över 100 faller priset till $5 per/ask (32 kronor). En fraktkostnad tillkommer också.

Du hittar mer information och beställningsinformation här extern länk.

MPP är en av de största intressegrupperna för legreform rörande cannabis i USA och förespråkar en reglering och taxeringsmodell för plantan på samma sätt som det amerikanska samhället praktiserar idag med tobak och alkohol. Dess mål är också att reducera skadan associerad med marijuana, vilket man anser bara kan ske med en förändring i lagen.

Av: Admin. Källa: MPP. Publicerad: 2007-11-03  17:44. Uppdaterad: 2007-11-03  17:44. Avdelning: Kultur, Världen.

Upp ↑


Oväntade växter på japansk fängelsegård

Ett japanskt fängelse har drabbats av ett annorlunda problem. Cannabisplantor har börjat dyka upp inom fångarnas rekreationsområde.

Flera intagna vid anstalten Abashiri har sedan ett år tillbaka konstant rapporterat förekomsten av cannabisgroddar överallt inom deras inhägnade utomhusområde. Takashi Nomura, ansvarig för fängelset, säger att 300 plantor upptäcktes första gången i juli 2006 då anställda snabbt rotade dem före de behandlade marken för att förhindra återväxt.

Nu har ytterligare växter påträffats, samma sak inträffade i augusti i år till personalens stora förvåning. Myndigheterna tror jorden som förts in till motionsparken kan ha innehållt cannabisfrön eftersom inga fångar misstänks för den fräcka idén att kultivera den narkotikaklassade plantan medan de avtjänar sitt straff.

Intagna får odla olika grönsaker, som potatis och bönor, vid fängelset beläget på Japans nordligast ö av Hokkaido, men Nomura meddelar att fängelset inte har några planer på att bredda sortimentet genom att börja odla cannabis.

Av: Admin. Källa: Reuters. Publicerad: 2007-11-03  17:53. Uppdaterad: 2007-11-03  17:53. Avdelning: Nyheter, Världen.

Upp ↑